Budizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Budizm Haberleri 80 Yaşındaki Budist Kadın, Şans Getirmesi İçin Uçağa Rötar Yaptırdı

80 Yaşındaki Budist Kadın, Şans Getirmesi İçin Uçağa Rötar Yaptırdı

80 Yaşındaki Budist Kadın, Şans Getirmesi İçin Uçağa Rötar Yaptırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Budizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 1536 Beğen : 0

80 yaşındaki Budist bir kadın, inancı gereği uçuşun güvenli geçmesi adına motorun iç kısmına bozukluk atınca ortalık birbirine girdi. Tam tamına 9 adet bozukluğu, uçağın motoruna atan yaşlı kadının şans ritüeli, 150 yolcuyu 4 saat boyunca panik içinde bekletti.

Şangay'dan Guangzhou'ya gidecek olan China Southern Airlines CZ380 sefer sayılı uçak, Pudong Havalimanı'nda 4 saat rötar yapmak zorunda kaldı. Olayın farkına varan görevliler, 150 yolcuyu hızlı bir şekilde uçaktan tahliye etti. Teknik kontrole alınan uçağın motorunda 2 dolar değerinde 8 adet metal para bulundu. Saatler süren kontrolün ardından uçağın güvenliği tamamen sağlandıktan sonra yolcular tekrar uçağa geri alındı.

Qui adındaki yaşlı kadın ise polis tarafından sorgulanmak üzere götürüldü. Daha önce hiç sabıka kaydı bulunmayan kadının herhangi bir zihinsel hastalığının olmadığı da incelendi. İnancı gereği böyle bir ritüele kalkışan kadının, sivil havacılık kanunlarından haberinin olmaması sebebi ile bu seferlik tutuklama kararı veya ceza verilmedi.

Şans getirmesi için bozuk para atmak Budizm inancında yaygın bir gelenektir; ancak bozukluk genelde tapınak, heykel, gölet veya kuyu gibi yerlere atılır. Uçağın motoruna bozukluk atılması ilk defa gerçekleşen bir ritüel olsa da erkenden fark edilmesi daha kötü bir senaryoyu önlemiş oldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler