Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Tutuklu' RedHack 350 siteyi hack'ledi

Tutuklu' RedHack 350 siteyi hack'ledi

Tutuklu' RedHack 350 siteyi hack'ledi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2610 Beğen : 0

RedHack, şubat ayında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesini çökerterek özellikle ‘ihbar’ları içeren çok sayıda gizli bilgi ve belgeyi ele geçirmişti. 1997’den beri faaliyetlerini sürdüren Kızıl Hackerlar bu eylemlerinin ardından dikkatleri üzerine toplamıştı. Ankara’da bilişim suçlarıyla ilgili savcılık kısa sürede harekete geçmiş ancak RedHack’in suçlarının özel yetkili savcılığın alanına girdiğine karar vermişti. Özel Yetkili Ankara Başsavcılığı’nın sekiz ilde başlattığı operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 7’si ‘terör suçları’ kapsamında tutuklanmıştı. RedHack, üç gün önce yeniden faaliyete geçti. Önce emniyete ait polis yurdunun sitesini hackledi. Ardından İstanbul dışındaki çok sayıda şehrin aralarında bulunduğu emniyete ait yaklaşık 350 siteyi işlemez hale getirdi. RedHack yaptıkları eylemle ilgili Radikal’e şu açıklamalarda bulundu:
“KESK’e yönelik polis şiddetini protesto etmek ve KESK’li emekçilere destek vermek istedik. Aynı zamanda RedHack tutuklanmalarında alınanların masum olduğunu göstermek, serbest bırakılmalarını istemek amacıyla bu büyük eylemi yaptık. Eylemimizi 30 Mart 1972’de özgür bir dünya kurmak amacıyla mücadele eden ve hunharca katledilen Mahir Çayan’a da ithaf ediyoruz.”
RedHack üyeleri bugüne kadar yakalanmamalarının nedenini de ”Yakalanmıyoruz çünkü onlar bizi nerede sanıyorsa biz orada değiliz. Biz orada değilken, nerede olduğumuzu düşünüyorlarsa aslında orada da değiliz. Hadi bizi buldular. En önemlisi bizim biz olduğumuzu ispatlamaları imkânsıza yakın” diye özetledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler