Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Türk WikiLeaks' yakında blogspot'tan 'sızdıracak'

Türk WikiLeaks' yakında blogspot'tan 'sızdıracak'

Türk WikiLeaks' yakında blogspot'tan 'sızdıracak'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2615 Beğen : 0

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün gizli bilgilerine ulaşan RedHack, yakında WikiLeaks türü bir sistem kurma hazırlığında. Türkçe ve İngilizce siteleri üç ayrı mahkeme kararıyla kapatılan RedHack, Radikal’e sistemi milyonlarca kullanıcısı bulunan popüler ‘blogspot’ sitesi üzerinden kuracağını açıkladı.


Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sitesini çökerttikten sonra, ihbar mail’lerini yayımlayan RedHack, dün de bazı sitelerde emniyette çalışan üst düzey yüzlerce polisin sicil numarasını, mail adresini ve şifresini yayımladı. RedHack, ayrıca tüm Türkiye’deki silah ruhsatı alanların, silahların türlerinden, ruhsat alanın kütük ve TC kimlik bilgilerine kadar deşifre edeceğini duyurdu. RedHack üyeleri, blog sitesinin üzerinden kuracağı ‘WikiLeaks’ tarzı sistemde, bugüne kadar emniyetten elde ettiği bilgilerin tamamını yayımlayacağını ilan etti.

RedHack, kuracakları sistemi, “IP loglamayan, kullanıcıyı riske etmeyen devletin veya özel şirketlerin herhangi bir kademesinde görev yapanların rahatça bilgi paylaşabileceği, kendine göre var olan haksızlıkları bildirebileceği bir sistem. Ayrıca RedHack felsefesinde hareket eden hacker’ların, hack’ledikleri ve ele geçirdikleri sistemlerden elde edilen bilgiler de paylaşılacak” diye tanımlıyor. RedHack, bunu yapma amaçlarını da “Mevcut siyasal koşullarda egemenler arasındaki çelişkide 3. bir tarafız, yani ezilenlerin, sömürülenlerin tarafıyız” diye anlatıyor. Emniyetin bilgileri yayımlanınca RecHack’in sitesi 24 saat içerisinde alınan mahkeme kararlarıyla kapatılmıştı. Ayrıca Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da 245 bin polisi internet kullanımı konusunda uyarmıştı.
RedHack’in sitesinde halen Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 1 Mart tarihli kararına istinaden kapatıldığı yazıyor. RedHack’in blogspot üzerinden sistem kurması durumunda, popüler blog sitesinin de kapatılması tehlikesi oluşacak. Blogspot kapatılırsa, Türkiye’de yeni bir bilişim sansürü tartışması başlayabilir. Blogspot, daha önce de kapatılmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler