Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Şarkıcı kadın olduğu düşünülen mumya, hadım edilmiş rahip çıktı

Şarkıcı kadın olduğu düşünülen mumya, hadım edilmiş rahip çıktı

Şarkıcı kadın olduğu düşünülen mumya, hadım edilmiş rahip çıktı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 1628 Beğen : 0

Rusya'nın Saint-Petersburg şehrinde yer alan dünyaca ünlü Ermitaj Müzesi, beklenmedik keşfe sahne oldu. Bilim insanlarının yaptığı inceleme sonucunda müzede sergilenen ve şarkıcı kadına ait olduğu düşünülen eski Mısır mumyasının aslında Pa-keş adlı hadım edilmiş bir rahibe ait olduğu ortaya çıktı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Ermitaj Müzesi Antik Yakın Doğu Bölüm başkanı Andrey Bolşakov, mumyanın MÖ 1. yüzyıla ait olduğunu belirterek, "Bütün mumyalar, içinde bulunduğu keten bez açılmadan birbirine çok benzer. Bu da sık sık birbiriyle karıştırılmasına neden oluyor" ifadesini kullandı.

Mumyaların daha önce St. Petersburg’daki Kunstkamera Müzesi’nde bulunduğunu kaydeden bilim adamı, daha sonra Ermitaj’a getirildiği ve bunun sonucunda sergilenen eşyalarda bazı karışıklıklar meydana gelmiş olabildiğini belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler