Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Sanatçılar evrimi ve bilimi böyle savunuyor

Sanatçılar evrimi ve bilimi böyle savunuyor

Sanatçılar evrimi ve bilimi böyle savunuyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 3015 Beğen : 0


Evrimi Savunuyorum grubu ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Video ekibi, ortak bir video hazırladı. Videoda tiyatro sanatçıları Emin Gürsoy, Levent Üzümcü, Erkan Can ve müzisyen Nejat Yavaşoğulları, neden evrimi savunduklarını anlatıyor. Başbakan Erdoğan'ın "dindar nesil" söylemine de yanıt veren sanatçıların kullandıkları samimi üslup ile dikkat çeken video, sosyal medyada da büyük ilgi görüyor.

Videonun sonunda, 4 Mart Pazar günü saat 19:00'da NHKM Ruhi Su Salonu'nda düzenlenecek olan "Evrim - Neden Saldırıyorlar? Nasıl Savunacağız?" panelinin duyurusu yer aldı. Panelde İstanbul Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Dr. Çağatay Tarhan, Üniversite Konseyleri Derneği'nden biyoloji öğretmeni Zelal Durmuş ve soL yazarı Mustafa Kemal Erdemol birer konuşmayapacak.




İnternette yayınlanan röportaj videosu ile sosyal medyada tartışılmaya başlayan "Evrimi Savunuyorum" çalışmasının, Üniversite Konseyleri Derneği ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin desteğiyle evrimi anlatan film gösterimleri; çocuklar, anne-babalar ve eğitimcilerle gerçekleştirilecek "Evrim Atölyeleri"; çocuklar için hazırlanacak kitap ve çizgi film çalışmaları ile devam edeceği belirtildi. Evrim'e dair farklı başlıklarda kısa röportajlar, evrimin temel işleyiş mekanizmalarını ve doğa tarihini anlatan kısa filmler yapılmaya devam edileceği kaydedilirken panelin duyurusunda çalışmanın temel amacı şöyle ifade edildi:

"Evrim karşıtlığının devlet ideolojisi haline geldiği; doğrudan çocuk aklını, eğitimi hedef alan pek çok saldırının yanı sıra, evrim teorisinin de müfredattan çıkartılmasıyla eğitim sisteminin bilimsel bilgiden arındırılarak baştan tasarlandığı bir ülkede yaşıyoruz. Bir nesil doğanın ve insanın tarihini öğrenmeden büyüyecek! Oysa evrim, bilim dünyasında bundan 200 yıl önce sınandı ve kabul edildi. Tablonun bir yanında sürekli gelişen, her gün daha nitelikli çalışmalarla insanın, doğanın tarihindeki boşlukları bir bir dolduran bilimsel bir gerçek, insanlığın ilerleme mücadelesini sırtlanan bilim insanları, eğitimciler, aydınlık çocuklar yetiştirmek isteyen anne-babalar var. Diğer tarafta ise hep aynı karanlık. Evrim karşıtlarının profili 200 yıldır hiç değişmedi. Gerici meczuplar, cemaatler, "dindar nesiller yetiştirmek" isteyen iktidarlar... Bizler, "Evrimi Savunuyoruz". Evrime kimler, neden saldırıyor biliyoruz. Hep beraber nasıl savunacağımızı tartışıyoruz." (www.sol.org.tr)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler