Bilim - Sağlık

Obezite tarihe karışacak

Obezite tarihe karışacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2831 Beğen : 0

Dünyada 400 milyon obez olmasından yola çıkan ve sayının giderek artmasından endişe eden bilim adamları insanları zayıflatmak için her yolu deniyor.

ABD'deki Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi'nde görevli bilim adamları, obeziteyi tarihe gömecek önemli bir araştırmaya imza attı. Uzmanlar, açlığı frenleyen bir gen buldu.

Fareler üzerinde yapılan araştırmada "Gpr17" adlı resöptere sahip olanların daha fazla yemek yediği belirlendi. Araştırmanın başında bulunan Prof. Domenico Accili, "Bu reseptör insanlarda da var. Bu nedenle zayıflama ilaçları hazırlarken bu reseptörü hedef alabiliriz. Bunu bloke edecek maddelerle üretilecek ilaç iştahı azaltır ve hastaları kısa sürede zayıflatır. Üstelik bunun yan etkisi de yok" ifadesini kullandı.

YAN ETKİSİ YOK

Accili "Piyasada birçok zayıflama ilacı var. Ancak bunların yan etkisi çok. Oysa bu reseptörü harekete geçirmenin şu ana kadar bilinen bir yan etkisi yok. Üstelik reseptör aktive edildiğinde kalp hastalığı ve inme riski taşıyanlar içinde faydalı olacak" diye konuştu. İnsanlar üzerindeki araştırmaların çok yakında başlayacağını belirten Accili, "Obezlerin iştahını keserek kilo vermesini sağlayacağız. Üstelik bunu insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla gerçekleştireceğiz" dedi. İnsanda yan etkisi olmayan obezite ilacının 5 yıl içinde piyasada olacağı belirtiliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler