Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Mezar taşı yerine LCD ekran

Mezar taşı yerine LCD ekran

Mezar taşı yerine LCD ekran
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 3151 Beğen : 0

LCD ekran mezar taşı akü ve güneş enerjisi ile çalışabilecek. Ölen kişinin ekranda, hayatından kesitler, sevdikleri ile beraber çektirdiği resimler veya video görüntüleri ekranda yayınlanabilecek.

Şu anda sistemin alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İsveç cenaze defin işleri birimi Fokus'un sorumlusu Esbjörn Sundström, dijital mezar taşının fikir babasının Hollandalı mühendis Henk Rozema'dan olduğunu söyledi. Henk Rozema'dan esinlenerek böyle bir projeye başladıklarını belirten Sundström, İsveç Kiliseler Birliği'nin de projeye karşı çıkmadığını, LCD ekran mezar taşı yaptırmanın kanunen yasak olmadığını ve isteyenin yakınına bu tür mezar taşlarından yaptırabileceğini belirtti.

İsveç Kiliseler birliğinin hukuk danışmanı Cecilla Forsel Erikson, LCD ekran mezar taşı yaptırmanın önünde kesinlikle yasal bir engel olmadığını kaydederken, bu uygulamanın eskiden gelen ve geleneksel bir dizayna sahip mezarlıkların yozlaşmasına neden olacağını savundu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler