Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Kış hastalıklarına karşı meyve kalkanı

Kış hastalıklarına karşı meyve kalkanı

Kış hastalıklarına karşı meyve kalkanı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2598 Beğen : 0

Uzmanlar, soğuk algınlığı, grip, bronşit gibi kış hastalıklarının çocuklarda daha sık görüldüğünü ifade ediyor. Temizlik kurallarına uymayan çocukların daha çok hastalandığını belirten uzmanlar, "Yılda yaklaşık 6-7 kez soğuk algınlığı geçiren çocuklara hijyen kuralları öğretilmeli, sık sık meyve yedirilmelidir." uyarısında bulundu.

Çocukların yılda 6-7 defa grip, soğuk algınlığı, bronşit ve kulak iltihabı gibi hastalıklara yakalandığını belirten Uz. Dr. Cem Öcal, hastalıkların hijyen kurallarına dikkat edilmemesinden kaynaklandığını söyledi. Hijyen kurallarına uyulduğu takdirde çocukların risklerden korunacağını ifade eden Öcal, "Çocukları hastalıklardan korumak için onlara, hijyen kurallarının öğretilmeli, yemek öncesi ve tuvaletten sonra el yıkama alışkanlığı kazandırılmalıdır. Çocukların beslenmeleri eksiksiz olmalı, aşılarının tam yapılmalı, sigara içilen ortamlardan da uzak tutulmalıdır." uyarılarında bulundu.

Özellikle okul ve kreş çağındaki çocukların kalabalık ortamlarda bulunmasının daha çok risk taşıdığını kaydeden Öcal, "Çocuklarda hastalıkların sık görülme sebepleri arasında henüz bağışıklık kazanmamış olmaları ve hijyen kurallarına yeterince uyamamaları yer almaktadır. Okula giden bir çocuk yılda yaklaşık 6-7 kez soğuk algınlığı geçirmektedir. Genellikle 7-10 gün içerisinde iyileşme sağlanmaktadır. Bu dönemde çocuklara sık sık meyve verilmedir." dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler