Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Kasım'da grip zatürreye dönüşebilir

Kasım'da grip zatürreye dönüşebilir

Kasım'da grip zatürreye dönüşebilir
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2874 Beğen : 0

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, Kasım ayının gribe yakalanan insanlar için en riskli dönem olduğunu anlattı.

Havaların soğumasıyla insanların kapalı mekânlara yöneldiğine işaret eden Karabay, bunun da grip salgınını artırdığını söyledi.

Oğuz Karabay, Kasım’da gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkının yüksek olduğuna dikkati çekerek, ''İnsanlar, yazdan henüz çıkmış olmanın verdiği bir psikolojide. Kendimizi hala yaz aylarında zannediyoruz ve kış mevsimine göre giyinmiyoruz. Hala yazı yaşıyoruz ancak soğuklar iyiden iyiye geldi.'' şeklinde konuştu.

Karabay, gripten sonra komplikasyonlara bağlı olarak bazı hastalarda zatürree riskinin ortaya çıktığını vurguladı.

Karabay, ''Gripten sonra zatürree geçiren diyabet, şeker ve kalp yetmezliği bulunan insanlar, aylarca yatağa mahkûm kalabilir. Bu insanlar zatürre nedeniyle ölebilir ya da ağır hasar görebilir.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ajanslar



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler