Bilim - Sağlık

Google'dan müthiş buluş

Google'dan müthiş buluş
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2861 Beğen : 0

Geleceğin gözlüğü Sürücüsüz otomobil ile trafikte devrim yaratmaya hazırlanan Google, yeni teknolojik bombasını da dün patlattı. Google+ sosyal iletişim ağında yayınlanan fotoğraf ve videoda bir mikrofon ve kullanıcının sağ gözünün üst kısmından internet bilgilerine erişimini sağlayan şeffaf bir video ekranıyla, sade tasarımlı bir gözlük görülüyor. Gözlüğü geliştiren, şirketin deneysel labaratuvarı Google X gözlük hakkında şu bilgileri verdi:

- Tanıtım videosuna göre gözlüğü taktığınızda size farklı hizmetler ulaştıran 14 simge sunuluyor. Bunlar arasında hava durumu, haritadaki yeriniz ve günlük notlarınız da var.

- Filmde boş bir duvara bakan kullanıcıya gözlük o akşamki randevusunu hatırlatıyor. Sonra kullanıcı camdan dışarı baktığında ekrandan o gün yüzde 10 yağış ihtimali olduğu bilgisi geliyor.

- Bir arkadaştan o gün buluşmak isteyip istemediği mesajı gelince gözlüğün ekrarında uyarı beliriyor. Kullanıcı buna sesli bir mesajla cevap yollarken, ekranda büyük bir mikrofon görüntüsü beliriyor.

- Uygulamalar arasında kullanıcıya küçük oklarla yolunu gösterebilen Google Harita, baktığınız şeyi arkadaşlarınızla paylaşmak üzere fotoğrafını çekebilme ve bir video konferans sistemi de bulunuyor.

- Gözlük aynı zamanda görüntülü telefon olarak da kullanılıyor.

New York Times gazetesi daha önce ilk gözlüğün yıl sonuna kadar piyasaya çıkacağını ve fiyatının da 250 ile 600 dolar arasında olacağını yazmıştı. Fakat uzmanlar tanıtım filminde gösterilen teknolojinin piyasaya çıkabilmesinin daha uzun zaman alabileceğine işaret ediyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler