Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Ertuğrul’un gizemi tapınakta çözüldü

Ertuğrul’un gizemi tapınakta çözüldü

Ertuğrul’un gizemi tapınakta çözüldü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2302 Beğen : 0

Japon Kralı Meiji’yi ziyaret ettikten sonra dönüş yolunda batan Ertuğrul Firkateyni’nin sırrı çözülüyor. Bir Budist tapınağında bulunan ve Ertuğrul’un battığı gün tutulduğu ortaya çıkan belgeler, faciayla ilgili yeni bilgiler, gün ışığına çıkarılacak.

BELGELER İNCELENİYOR

Japonya’da kazı ve kurtarma çalışmalarını sürdüren proje başkanı Tufan Turanlı, yaklaşık 4 yılda 8 bine yakın eserin konservasyonunu yaptıklarını söyledi. Bugüne kadar Ertuğrul Firkateyni’ne ait 7 bin 566 eser çıkarıldığını, büyük bölümünün konservasyon çalışmasınını tamamlanarak sergilenmeye başladığını belirten Turanlı, “Facianın yaşandığı 1890 yılının eylül ayında yerel yöneticiler tarafından tutulan ve korunması için rahiplere teslim edilen tutanaklar bize verildi. Fırkateynin batışı, yaralı askerlerin tedavi gördüğü sürede yaşadıklarıyla ilgili geniş ve yeni bilgilere ulaşabileceğiz. Belgeler incelenmeye başladı” diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler