Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık E-reçete başladı ama bilen yok!

E-reçete başladı ama bilen yok!

E-reçete başladı ama bilen yok!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2712 Beğen : 0

Bir eczane iki hastanın reçetelerini sorunsuz görüntüleyip verdiklerini belirtirken “Sabah saatlerinde sistem oldukça yavaş işliyordu. Fakat öğleden sonra bir problemle karşılaşmadık” dedi. Henüz e-reçeteli müşteriyle karşılaşmayan eczacılarsa sistemin nasıl işlediği ile ilgili bilgi sahibi değildi.

Ne değişti?
Yeni sisteme göre doktorlar, hastaya reçelerini kâğıt kullanmaksızın bilgisayar ortamında yazıyor. Eczaneler yazılan bu e-reçeteleri MEDULA isimli sistem üzerinden görüntülüyor. Hastalar, gittikleri eczaneden reçete göstermeden sadece numarası ve TC kimlik numaralarıyla sistemde adlarına kayıtlı ilaçlarını alabiliyor. Sistemle, kâğıt tasarrufu, ayrıca ‘okunamayan reçeteye bağlı yanlış ilaç verilmesi’ sorununun bitirilmesi hedefleniyor.
’E-reçete’ uygulaması Kayseri’de de sorunlu bşladı. DHA’nın haberine göre eczanelerin bilgisayarlarıyla ilaç takip sistemine girdiklerinde, zaman zaman sıkıntı yaşadıkları, ekrana ’Bakım nedeniyle kapalıdır’ uyarı yazısı geldiği ve sistemin sağlıklı çalışmadığı, çok sayıda vatandaşın ilaç alabilmek için eczanelerde beklediği belirtildi. Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti Üyesi Ahmet Özçavuşoğlu da sistemin yeni uygulamaya başlaması nedeniyle bazı sıkıntıların olduğunu ifade ederek “Reçete girilmesinde ilk günlerde bazı sıkıntılar olduğu doğru. İleriki günlerde sistemin daha iyi işleyeceğini bekliyorum” diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler