Bahai Dini Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Bahai Dini Haberleri Bahai Toplumunun Yeni Uluslararası Web Sitesi Yayına Açıldı

Bahai Toplumunun Yeni Uluslararası Web Sitesi Yayına Açıldı

Bahai Toplumunun Yeni Uluslararası Web Sitesi Yayına Açıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bahai Dini Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 3037 Beğen : 0

Dünya Bahai Toplumu’nun www.bahai.org’deki Web sitesi yeni sürümü ile yayına açıldı. Geçmişi 1996’ya dayanan site, Web üzerindeki resmi bir varlığın gelişiminin son aşamasını temsil etmektedir. Site Bahai Dini’nin inançlarını ve yazılarını inceleyip Hz. Bahaullah’ın öğretilerinden ilham almak suretiyle dünyanın her yerinde toplumun ıslahına katkıda bulunmaya gayret edenlerin deneyimlerini yansıtmaktadır.

Yeniden düzenlenen site iki geniş bölümden oluşmaktadır - What Baha’is Believe (Bahailerin Neye İnandıkları) ve What Baha’is Do (Bahailerin Ne Yaptıkları) - ayrıca Baha’i Reference Library (Bahai Referans Kütüphanesi)’nin yeni bir sunumunu içermektedir. What Baha’is Believe (Bahailerin Neye İnandıkları) başlıklı bölüm, Bahai Dini’nin belli başlı inanç konularından seçmeleri Ruhun Yaşamı, Allah ve O’nun Yarattıkları ve Evrensel Barış gibi temalar etrafında düzenlemeyi amaçlamaktadır.

What Baha’is Do (Bahailerin Ne Yaptıkları) ise Bahailerin, kendileri ile aynı özlemlere sahip kişilerle birlikte toplumsal gelişim için nasıl çalıştıklarını incelemektedir. Site aynı zamanda Baha’i Reference Library (Bahai Referans Kütüphanesi)’nin yeni bir sürümünü içermektedir ki bu, Bahai yazılarının internet ortamındaki resmi kaynağıdır ve Hz. Bahaullah’a, Hz. Bab’a, Hz. Abdülbaha’ya, Hz. Şevki Efendi’ye ve Yüce Adalet Evi’ne ait çalışmalardan bazı seçmelerin yanı sıra başka Bahai metinler içermektedir.

Bahai TR



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler