Ateist Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Ateist Haber Avrupa’daki Gençler İnançtan Uzaklaşıyor mu?

Avrupa’daki Gençler İnançtan Uzaklaşıyor mu?

Avrupa’daki Gençler İnançtan Uzaklaşıyor mu?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Ateist Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2055 Beğen : 0

Avrupa genelinde yapılan geniş kapsamlı bir araştırmaya göre, Avrupa’da ki 12 ülkede yaşayan gençlerin büyük çoğunluğu kendilerini inançsız olarak tanımlıyor. Dünya genelinde genç neslin inançtan uzaklaştığı, araştırmalarla sık sık ortaya konulan bir gerçeklik haline geldi.

Avrupa’da 16 ve 29 yaş grubundaki genç bireyler arasında yapılan inanç temalı bir araştırmanın sonuçları da son derece dikkat çekici. Bu araştırmaya göre Avrupa’da inanan sayısının en az olduğu ülke Çekya. Çekya’da yaşayan 16-29 yaş arası genç bireylerin %91’i herhangi bir inanç grubuna dahil olmadığını belirtiyor.

Estonya, İsveç ve Hollanda’da da aynı yaş gruplarındaki bireylerin %70 ile %80’i kendisini inançsız olarak tanımlıyor.

Araştırmada 16-29 yaş grubu genç bireylerde inanma oranının en yüksek olduğu ülke %83 ile Polonya oldu. Polonya’yı %75’le Litvanya takip ediyor.

Birleşik Krallık’ta yaşan 16-29 yaş arası genç bireylerin %7’si kendisini Anglikan, %10’u Katolik ve %6’sı ise diğer olarak tanımlıyor. %70’lik kısım ise inançsız olduğunu söylüyor.

Londra’daki Saint Mary’s Üniversitesi’nde görevli teoloji ve din sosyolojisi profesörü Stephen Bullivant tarafından yapılan araştırma ile bir norm olarak Hristiyanlık’ın önümüzdeki 100 yıl içerisinde Avrupa’da etkisini büyük oranda etkisinin azalacağını belirtiyor.

Ateizm ve Deizm Yaygınlaşıyor!

Prof.Bullivant ayrıca birbirlerinin arka kapısı olarak görülen tarihi ve kültürel ilişkilere sahip olan bazı ülkelerde inanç konusunda ki farklı ve aşırı görüşlere de dikkat çekiyor. Örneğin inancının en yüksek olduğu Polonya ve Litvanya, inancının en az olduğu Çekya ve Estonya’nın ortak özellikleri tarihinde sosyalizm etkisinin olması.

İnanç ilkelerini yerine getirme oranının %10’u geçtiği ülkeler ise Polonya, Portekiz ve İrlanda oldu.

Çekya’daki genç bireylerin %70’i daha önce hiç kiliseye gitmedim, %80’i de hiç ibadet etmedim derken Birleşik Krallık, Fransa, Belçika, İspanya ve Hollanda’da hiç kiliseye gitmedim diyen genç bireylerin oranı %56 ile %60; hiç ibadet etmedim diyenlerin oranı ise %63 ile %66 civarlarında seyir ediyor.

Araştırmayı yapan Prof. Bullivant’a göre bir çok genç Avrupalı birey, gelecekte yalnızca kilisede vaftiz edilecek ve bir daha kilise yüzü görmeyecek. (Milliyet/ k-e)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler