Türkiye

Ana Sayfa Forum Gündem Türkiye Siyaset Enstitüsü

Siyaset Enstitüsü

  • MURAT TÜRKOĞLU
    MURAT TÜRKOĞLU
    dunyadinleri.com/muratb9bc5
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : DiğerMeslekler
    Giriş : 7
  • Yazan : MURAT TÜRKOĞLU Tarih : Kategori : Türkiye Cevaplar : 0 Okunma : 3020 Beğeniler : 0
    Siyaset Enstitüsü

    Siyaset Enstitüsü ;

    Genç Siyasetçiler ve Girişimciler Derneği tarafından 2011 yılında projelendirilmiş hazırlık aşamalarının bitmesiyle birlikte, ilk dönemini 2012 Nisan ve Mayıs aylarını kapsayacak şekilde planlanan Siyaset Enstitüsü, Genç Siyasetçiler ve girişimciler Derneği’nin tüzüğüne ve amaçlarına göre hem dernek üyelerinin, hem de toplumun her kesiminden siyasete ve ülke sorunlarına duyarlı gençlerin faydalanabileceği 7 haftalık bir eğitim programıdır.

    Parti siyasetinden ülke siyasetine, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerinden medya ve askeri darbelere, terör örgütlerinden Türk Silahlı Kuvetlerine, hem günlük yaşamımızı hem geleceğimizi etkileyen geniş yelpazedeki konulara genç akademisyenler ve alanında uzman yöneticilerin, medyacıların, bürokratların bilgi aktarımıyla Siyaset Enstitüsü üyelerimizle ve katılımcıları ile buluşacaktır.

    Partilerin bizleri kör edercesine birbirleriyle siyasi salvo yarışına girdiği, medyanın asıl sorunları göstermek yerine, haber yapma görevinden çok yorum yaparak toplumu yönlendirmeye çalıştığı, yıpranmış köhnemiş bir hukuk sisteminde yeni getirilen uygulamaların, yeni kanunların nasıl uygulanacağının soru işaretleriyle, din eğitimimi yoksa laik mi tartışmalarının kuruluşundan bu güne kadar bitmediği bir Türkiye’de….. biz GESİDER ailesi olarak geleceğe dair ülkesi için endişesi olan bir gençliğe Siyaset Enstitüsü ile ilk dönemi 7 hafta olmak üzere uzun soluklu bir yolculukta bağımsız ve temiz siyaset sloganıyla bu eğitim programını başlatıyoruz

    14 NİSAN13:00-16:00Yrd. Doç. Dr. Halil Ersin AVCI (Marmara Üniversitesi ) "Ermeni Sorunu Nedir? Günümüz Terör Örgütleri ve Ortadoğu Gerçeği ile İlgisi Nedir?"
    22 NİSAN 13:00-16:00Nevzat YALÇINTAŞ "Türkiye Ekonomisi"
    29 NİSAN13:00-16:00Yrd.Doç.Dr. Mehmet Akif KAYAPINAR (Şehir Üniversitesi) "İbn Haldun ve Siyaset"
    05 MAYIS13:00-16:00Köşe Yazarı Av. Fikri AKYÜZ “Yeni Anayasa”
    12 MAYIS 13:00-16:00Stratejist Mesut ÜLKER “Demokratikleşme Sürecinde Sivil ve Asker İlişkileri”
    19 MAYIS13:00-16:00Doç. Dr. Teyfur ERDOĞDU “Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluş İlkeleri, Türkiye Cumhuriyeti Bir Şeriat Devleti Olarak Mı Kuruldu?”

    www.siyasetesntitüsü.com

    İmza