islamiyet

İslam Sosyalizmi

  • Promete ..
    Promete ..
    dunyadinleri.com/promete5216e
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : İçel
    Meslek : Mühendis
    Giriş : 55
  • Yazan : Promete .. Tarih : Kategori : islamiyet Cevaplar : 1 Okunma : 2920 Beğeniler : 0
    İslam Sosyalizmi

    İnsanın insanı sömürmesine göz yummak, eşitsizliği ve adaletsizliği savunmak bir zulüm ise biri bu zulme karşı çıkmak için saf (bozulmamış) dini referans alabilir. Bir başkası karşı çıkışını insan haklarına, dünyevi vicdana dayandırabilir. İkisinin arasında büyük bir fark yoktur. Çünkü bu iki insan da bu yeryüzü zulmüne son vermeyi amaçlamaktadır. Biri ötekine “Zulmü ortadan kaldırmak için İslam'ı referans al” dememeli, diyemez. Öteki de ona “Zulmü ortadan kaldırmak için İslam'ı referans almaktan vazgeç” dememeli, diyemez.

    “Zulme son vermek!” ideali ilkin kafada, ruhta ve vicdanda karşılığını bulmalıdır. Sömürü, ayete göre günah ise gerçek Müslüman'ın muhatabı ayeti statükoya göre saptıran sözde Müslüman'dır. Laik sosyalistin muhatabı ise kapitalist altyapının bekçileridir.

    Böyle bir durumda, biri, yeryüzünde eşitliği, kardeşliği, özgürlüğü ve demokrasiyi kurma uğraşı verirken beş vakit namazını kılar. Öteki de aynı şeyi yaparken akşamları rakısını içebilir. Kime ne?!

    MESAFE KAPAN(A)MAZ

    Gazeteler yazdı: CHP Genel Başkanı, CHP yöneticilerine ve milletvekillerine ramazan ayında imamlara ve hocalara nezaket ziyaretinde bulunmalarını söyledi. doğudada din adamlarına hediyeler vs. Kılıçdaroğlu, imam tayfasına karşı yakınlaşmayı partisine karşı olan olumsuz duygu ve düşünceleri değiştireceğini sanıyor. Yanlış!

    Çünkü imamlar ve hocalar, Sünni İslam statükosunun bekçileridir, Kuran'daki sol düşünce ve vicdanı reddeden kişilerdir. Bu dini bürokrasi gerçek Kuran'ın neferi olmadan, yani Sünni bürokrasiye karşı çıkacak düzeye (zihinsel ve ruhsal) gelmeden Cami ile CHP arasındaki mesafe kapan(a)maz.
    Camilerde imamlar, kurslarda hocalar, sıradan Müslümanlara, Mâûn Suresi'nin gerçek anlamını anlatmadan, Kuran'daki solcu ayetlerin gerçek anlamını yedire yedire açıklamadan CHP ile cahil dindar arasındaki mesafe kapan(a)maz. Ben yıllardır, boşu boşuna, “İmam hatiplerde aslına yönelik reform yapılmalıdır”
    demiyorum.

    KURAN'DAKİ SOLU BULUN

    CHP yönetiminde kaç kişi bu ülkedeki ve dünyadaki “sol ilahiyat” çalışmalarını biliyor? “İslam'ın sol aşısı tutar mı? Ben bunun dışarıdan bir aşı olamayacağı, içerideki uyuyan unsurların bir uyarıcıyla harekete geçirileceği, onun için tutacağı görüşündeyim. Eğer İslam'ın içerisinde böyle bir şey olmasaydı senin dışarıdan yapacağın aşı da tutmazdı.” (R. İhsan Eliaçık, “Kur'an'a Giriş” İnşa Yayınları, s. 238) diyen ilahiyatçı mutlaka keşfedilmelidir. Hem CHP, hem de Cami tarafından! Vicdanlı Müslümanların Kapital'deki sola inanmalarına gerek yok, onlar Kuran'dakini bulsunlar, o yeter!

    İmza

Hala chp'ye sol parti diye oy verenler var, şunlar…

  • Yaman .
    Yaman .
    dunyadinleri.com/yamanf2482
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : DiğerMeslekler
    Giriş : 246
  • Yazan : Yaman . Tarih : Beğeniler : 0

    Hala chp'ye sol parti diye oy verenler var, şunları okuyup artık gerçeği anlamalılar.

    İmza

    İnsanlık henüz gelişmedi, ve biz henüz işçilerin,tarım emekçilerinin,köylülerin,asker temsilcilerinin sovyetlerinden daha üstün ve daha iyi bir hükümet şekli bilmiyoruz.