islamiyet

Ana Sayfa Forum Din ve İnançlar islamiyet Aklımıza Takılanlar (İmran, Nisan, MAİDE suresi)

Aklımıza Takılanlar (İmran, Nisan, MAİDE suresi)

  • Murat Deniz
    Murat Deniz
    dunyadinleri.com/muratb97bd
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : Akademisyen
    Giriş : 16
  • Yazan : Murat Deniz Tarih : Kategori : islamiyet Cevaplar : 1 Okunma : 4569 Beğeniler : 0
    Aklımıza Takılanlar (İmran, Nisan, MAİDE suresi)

    İmran Suresi

    27. Geceyi gündüze katar, gündüzü de geceye katarsın. Ölüden diriyi çıkarır, diriden de ölüyü çıkarırsın. Dilediğine de sayısız rızık verirsin

    Reenkarnasyon ?

    33. Allah Âdem'i, Nuh'u, İbrahim ailesi ile İmrân ailesini seçip âlemlere üstün kıldı.

    Niçin sadece bir nesil diğer insanlardan üstün ?

    Nisan Suresi

    15. Kadınlarınızdan fuhuş yapanlara karşı aranızdan dört şahit getirin. Eğer şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye yahut Allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde hapsedin.

    Recm (taşlayarak öldürmek)nereden çıktı?

    34. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün.

    Yorumsuz

    43. Ey iman edenler! Siz sarhoş iken -ne söylediğinizi bilinceye kadar- cünüp iken de -yolcu olan müstesna- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın

    İçki haram değil mi?

    57. İnanıp; iyi işler yapanları da, içinde ebediyen kalmak üzere girecekleri, zemininden ırmaklar akan cennetlere sokacağız. Orada onlar için tertemiz eşler vardır ve onları koyu (tatlı) bir gölgeye koyarız.

    Ya kadınlar ?

    Maide Suresi

    5. Bugün size temiz ve iyi şeyler helâl kılınmıştır. Kendilerine kitap verilenlerin (yahudi, hıristiyan vb. nin) yiyeceği size helâldir, sizin yiyeceğiniz de onlara helâldir

    Şarap, Domuz eti ???

    13. Sözlerini bozmaları sebebiyle onları lânetledik ve kalplerini katılaştırdık. Onlar kelimelerin yerlerini değiştirirler (kitaplarını tahrif ederler). Kendilerine öğretilen ahkâmın (Tevrat'ın) önemli bir bölümünü de unuttular. İçlerinden pek azı hariç, onlardan daima bir hainlik görürsün. Yine de sen onları affet ve aldırış etme. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever.

    14. "Biz hıristiyanlarız" diyenlerden de kesin sözlerini almıştık ama onlar da kendilerine zikredilen (verilen öğütlerin veya Kitab'ın) önemli bir bölümünü unuttular. Bu sebeple kıyamete kadar aralarına düşmanlık ve kin saldık

    Yahudilerin en büyük dostu “Evangelist” Bush değimliydi?

    46. Kendinden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı olarak peygamberlerin izleri üzerine, Meryem oğlu İsa'yı arkalarından gönderdik. Ve ona, içinde doğruya rehberlik ve nûr bulunmak, önündeki Tevrat'ı tasdik etmek, sakınanlara bir hidayet ve öğüt olmak üzere İncil'i verdik.

    Tüm İncil yazıtlarında (Barnabas dahil) İsa Tevrat’ta yazılanları değiştirmek için geldiğini söyler.

    66. Eğer onlar Tevrat'ı, İncil'i ve Rablerinden onlara indirileni (Kur'an'ı) doğru dürüst uygulasalardı, şüphesiz hem üstlerinden, hem de ayaklarının altından yerlerdi (yeraltı ve yerüstü servetlerinden istifade ederek refah içinde yaşarlardı). Onlardan aşırılığa kaçmayan (iktisatlı, mutedil) bir zümre vardır; fakat çoğunun yaptıkları ne kötüdür.

    Dünyanın en zenginleri “Yahudi” dünyaya hükmedenler “Hıristiyan” ???

    82. İnsanlar içerisinde iman edenlere düşmanlık bakımından en şiddetli olarak yahudiler ile, şirk koşanları bulacaksın. Onlar içinde iman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak da "Biz hıristiyanlarız" diyenleri bulacaksın. Çünkü onların içinde keşişler ve râhipler vardır ve onlar büyüklük taslamazlar.

    Karikatür krizi, Müslümanlığı aşağılayan film, vb. ???

    Görüş ve değerlendirmelerinizi bekliyorum. Selamlar

    İmza

murat deniz kardeşim; ayetlerden şüphe ediyorsan e…

  • İnan Burak Kazan
    İnan Burak Kazan
    dunyadinleri.com/inan-burak70b46
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Adıyaman
    Meslek : Memur
    Giriş : 53
  • Yazan : İnan Burak Kazan Tarih : Beğeniler : 0

    murat deniz kardeşim; ayetlerden şüphe ediyorsan eğer Türkçe manalarında şüphe etmek biraz tuhaf değilmi? Kur'an-ı Mübin'in aslı Arapçadır ve arapçası irdelenmeden meallerine göre doğrudur yanlıştır demek insafsızlık olur. Arapça bilen ehli Sünnet Vel Cemaat birisine arapçası olmak kaydıyla danışabilirsiniz. (mustafa islamoğlu şiadır Kaderi reddeder Ehli sünnet vel cemaat değildir)

    İmza