Ezoterizm-Okültizm

Öğrenmeden Bilmek

  • Arayış Arayış
    Arayış Arayış
    dunyadinleri.com/serkandb68c
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Eskişehir
    Meslek : Bankacı
    Giriş : 191
    İnandığınız Din : İslam (Sünni)
    İnançlı Birimisiniz? : Çok İnançlıyım
  • Yazan : Arayış Arayış Tarih : Kategori : Ezoterizm-Okültizm Cevaplar : 1 Okunma : 3314 Beğeniler : 0
    Öğrenmeden Bilmek

    Görmeden bak

    Duymadan dinle

    Öğrenmeden bil..

    Taoist bilgeler çocukların saflığının yetişkinlerin söylemlerinden daha değerli olduğunu söylerler.Nedenmi eğer bir cennet varsa onu çocuklar yaşıyor..

    Bir bebek anne karnındayken yaşama hazırdır ,sezgileri çok kuvvetlidir.Daha sonra anne baba ,toplum bu sezgileri öldürür.Örneğin çocuk doğar doğmaz annesinin sütünü emmesini bilir.Yetişkinlerden daha hazırdır hayata.Suda gerçekleşen doğumlarda bebek yüzme öğretilmesede sezgisel olarak yüzer.

    Görmeden bakmak ,bebekçedir.Bebeklerin bakışlarına dikkat edersek çok fazla odaklanarak bakmazlar.Görüş alanları içindeki herşeyi görürler.Anne ve baba bu özelliği zaman içinde çocuklarına yitirtir.Örneğin ona bak ,hayır buraya,şuna dikkat et.Çocuk geneli görürken bu özelliğini yitirerek odaklanmayı öğrenir.

    Duymadan dinlemek ,sessizliğinde sesini duymaktır.Duymak için çaba harcamamaktır.Spontene ,öylesine içten dikkat kesilmeden duymak.Bebekler gibi.

    Öğrenmeden bilmek.Aile ve toplumun kirletmediği zihinlerle bakmaktır hayata.Yeniden bebek olmak.Sezgilerin öğretisidir.Öğrenmek için çabalamadan öğrenmek.Spontene ,sezgisel.Zihni serbest bırak ,müdahale etme zaten yapması gerekeni bilip yapacaktır.

    Bensizdir bebek ,benini var kılanda ailesidir.Bebekken ben nedir bilmez.Hayatla Birdir.Bu yüzden hayattır.Zamanla aile bu benim ,şu senin dedikçe bebkte ben oluşur.Bebek ben ,bebekle beraber büyür.Bebekte Biz kaybolur ben hüküm sürmeye başlar.Yıllarca büyüyen bebek değil ben dir.

    Zamanla ben kuvvetlenir.Kişi bu beni kendi zanneder.Ben canlanır.Hüküm sürer.Toplum bu beni besler.Bebek çocuk olur bende.Büyür adam olur bende.Ben kendi kendini besler ,korur ,korkar.

    Oysa hayat çırılçıplak varkılmıştı bebeği.

    Ben giydirdi bebeği...Bebek bizken ben oldu.

    Zen budizmi veya taoizim veya tüm ezetorik yöntemler ,dinlerin özü kişileri benlerini öldürerek yeniden bebekliklerine döndürmeye çabalayan ve bizleştiren yöntemlerdir.

    Bunuda bebekleri incelyerek ,bebekliğe dönüşü sağlayan yöntemler bularak varkılmaya çabalamışlardır.

    Cenneti yaşayan bebeklerdir.Bebekler gibi bak,bebekler gibi dinle,bebekler gibi öğren.

    Hayat ol..

    İmza

    Bir nefes çektiğinde ciğerlerine , Tadını alabiliyorsan Hayatın Varsın. Verdiğinde nefsi sahibine Artık Hayatsın.(Arayış)

doğruya doğru her bebek bir melektir ve melekler d…

  • Aysun Eylem
    Aysun Eylem
    dunyadinleri.com/aysun
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : Antalya
    Meslek : Hemşire
    Giriş : 82
    İnandığınız Din : Agnostik
    İnançlı Birimisiniz? : Az İnançlıyım
  • Yazan : Aysun Eylem Tarih : Beğeniler : 0

    doğruya doğru her bebek bir melektir ve melekler dünyada değil cennette yaşar. içindeki bebeği öldürmeden ölenlere ne mutlu. cennete girmenin yolu içindeki bebeği büyütmeden geçiyor.

    İmza