Bilim ve Teknoloji

Ana Sayfa Forum Bilim ve Felsefe Bilim ve Teknoloji ABD yüzlerce internet alan adını ele geçirdi

ABD yüzlerce internet alan adını ele geçirdi

  • Yaman .
    Yaman .
    dunyadinleri.com/yamanf2482
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : DiğerMeslekler
    Giriş : 246
  • Yazan : Yaman . Tarih : Kategori : Bilim ve Teknoloji Cevaplar : 1 Okunma : 3020 Beğeniler : 0
    ABD yüzlerce internet alan adını ele geçirdi

    ABD'nin menşei Kanada olan bir internet alan adını ele geçirmesinin ardından tartışmalar başladı. İnternet kullanıcıları, alan adı Kanada'da bulunan bir sitenin Amerikan yasalarına tabi olmadığını söylerken, ABD kendisini kumar sitesi aracılığıyla ABD'den para transferi yapıldığı gerekçesiyle savunuyor.

    ABD yönetiminin Kanada'dan yayın yapan bir kumar sitesinin alan adını ele geçirmesinin ardından başlayan tartışma devam ediyor. Uzmanlar, alan adının Kanada'dan alınmasını öne sürerek, adresin ABD yasalarına tabi olmadığını belirtiyorlar. Ancak ABD, site aracılığıyla ABD'den para transferi yapıldığını vurgulayarak, buna hakkı olduğunu savunuyor. Kumar ABD'de yasal değilken, Kanada'da yasal.

    Ancak mesele bir kumar sitesinin kapatılmasından ibaret değil. ABD gümrük yetkililerinden Nicole Navas, ABD'nin birkaç yıldır çoğunlukla yabancı kaynaklı alan adlarını ele geçirdiğini, şu anda yönetimin elinde 750 adet internet alan adı bulunduğunu belirtti.

    ABD hükümeti ve Göçmen Gümrük İnfaz (ICE) tarafından yürütülen "Bizim Sitelerimizde" projesi, internet üzerinden illegal olarak telif eserlerin dağıtılmasına karşı siteleri kapatmak için çalışıyor. 2010 yılında başlatılan bu proje polise yalnızca ABD merkezli siteleri kapatma izni veriyordu, ancak görünen o ki, projenin kapsamı gittikçe genişletiliyor.

    Ne olabilir?
    Uzmanlar, inisiyatifini ABD dışına doğru genişleten bu proje karşısında tehlike çanlarının çaldığını söylüyor. Hemen hemen her site, .com, .net, .org ya da .biz uzantılarıyla kendisini var ediyor.

    İşin daha vahim yanı ise, .com adreslerinin servis sağlayıcısı merkezi ABD'de bulunan Verisign isimli bir şirket. Yeni .com alan adları bu şirketin kontrolünde ve aynı şirket .net, .cc ve .tv uzantılarını da elinde bulunduruyor. Böylece, ABD mahkemeleri bir sitenin kapatılmasını istediği takdirde Verisign bunu yerine getirmek sorunda. .org uzantısını elinde bulunduran Public Internet Registry isimli şirket de aynı yasalara tabi.

    Verisign'dan yapılan açıklamada, kararın kendi yönetimleri tarafından alınmadığı, yasalara uymak zorunda oldukları belirtildi.

    İmza

    İnsanlık henüz gelişmedi, ve biz henüz işçilerin,tarım emekçilerinin,köylülerin,asker temsilcilerinin sovyetlerinden daha üstün ve daha iyi bir hükümet şekli bilmiyoruz.

ipler ellerinde tabii. istediği gibi oynuyorlar. h…

  • Aysun Eylem
    Aysun Eylem
    dunyadinleri.com/aysun
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : Antalya
    Meslek : Hemşire
    Giriş : 82
    İnandığınız Din : Agnostik
    İnançlı Birimisiniz? : Az İnançlıyım
  • Yazan : Aysun Eylem Tarih : Beğeniler : 0

    ipler ellerinde tabii. istediği gibi oynuyorlar. her zalimliklerininde mutlaka bir savunması var. yersen tabii. yemezsende değişen birşey yok. bildiklerini okuyorlar.

    İmza